Dansk fortov

De fleste fortovstyper man kan få færdige er tyske. Der findes få danske producenter, men de er dyre og jeg er jo lidt nærig! Desuden vil jeg altid have fortovet lige lidt anderledes. Det kan jeg kun få ved at lave det selv.

Jeg starter med at skære nogle små firkanter ud af hvid 0.5mm plasticard. Jeg ridser først på den ene led og bruger så en skæremaskine på den anden led. Så kan "fliserne" lige knækkes af - det går lynhurtigt!
Rul et stykke gaffatape ud på bordet. Klæb et-eller-andet på i begge ender så det er til at styre. Kantstene kan laves af en plastic-strip hvor der er lavet regelmæssige hakker i.

Jeg klipper rækker af "brosten" ud af et bånd jeg har købt fra Busch. Det er lige 0.5mm tykt. Man kan finjustere bredden på fortovet ved at variere bredden på rækken af brosten.

Flere rækker af fliser og brosten lægges på til fortovet har den ønskede bredde og udformning.
Når man laver det selv har man jo mulighed for at lave lige præcis den variant man skal bruge.
Det kan være svært at få fliserne til at ligge HELT på linie, men det gør ikke noget! I den virkelige verden ligger fliserne også lidt skævt ind i mellem, ialt fald i Rødovre!

Så maler jeg det hele over. Jeg bruger nogle gamle malingrester som er blandet til en ubestemmelig grå. Der skal smøres rigeligt på, malingen skal godt ned i sprækkerne og må ikke nå at tørre.

Så skal malingen tørres af igen inden den når at tørre.

Den overskydende gaffatape klippes af og fortovet kan limes på underlaget.

Fortovet er lidt bøjeligt, så det kan slutte helt tæt til underlaget, også selv om underlaget ikke er helt plant.